Samodling och småskalig samverkan 15/10 2023

Kom och var med på en odlingsdag när vi håller en kurs i hur vi gör. Rotad i Vånga bjuder in till en kursdag med samodling och småskalig samverkan! Vi går igenom tips och tricks som är bra att tänka på när du odlar med andra. Du lär dig grunderna i hur du kan vara med och skapa lokala lösningar på globala utmaningar, när vi samverkar i ett odlingssystem som faktiskt arbetar tillsammans med naturliga processer, istället för emot.


Mer info och länk till ansökan här:

Ansöker gör du här

Att odla lite mat för egen del är faktiskt inte så jätteknepigt. Att samverka över tid för att sätta mycket mat på bordet för flera hushåll och samtidigt motverka klimatförändringar och miljöproblem – det är en lite större utmaning. Vi vet, för vi har samodlat under flera år. Idag är vi 6 hushåll som framgångsrikt odlar tillsammans genom en samverkansmodell som hela tiden förbättras och förtydligas så att alla som berörs kan vara med och driva arbetet framåt. Effektivt och kreativt. Nu vill vi dela med oss av det som gör att vårt samarbete fungerar – hur vi organiserar vår samverkan för att odla mat, bygga tillit, utbyta kunskap, samt dela våra olika överflöd med varandra. Men vi berättar också öppet om de fallgropar vi har ramlat ner i på vägen – så att du lättare ska kunna hoppa över dem.

Under kursdagen kommer vi gå igenom hur vi planerar, förbereder, gör inköp, fördelar ansvar och genomför arbete tillsammans, och inte minst hur vi sätter mål och utvärderar det vi gör. Vi kommer också att arbeta mycket praktiskt under dagen. Så kom och prova och lär!

Kursmaterial
Vi står för alla arbetsverktyg under dagen. Dokumentation kommer också att delas.

Du tar med
Du tar med dig oömma arbetskläder, skor och handskar som du själv kan använda.  Egen matlåda och en vattenflaska behöver du också. Du kommer med en önskan om att dela med dig av det du redan vet, önskan om att lära mer, och pepp över att träffa andra likasinnade.


Kursmål
Efter avslutad kursdag har du fått med dig mer erfarenhet och verktyg i hur en samodling och småskalig samverkan kan fungera. Du lämnar också dagen med inspiration att börja se hur du kan samverka i ditt eget närområde.


Plats för kursen
Kursen hålls hos Rotad i Vångas permakulturgård utanför Vånga norr om Kristianstad. Adressen får du när du har fått din plats bekräftad. Vi kan hjälpa till att plocka upp folk i Arkelstorp om du kommer med buss.

Tid
Söndag 15/10 kl. 09-17, Lunch 12-13, pedagogiska efteruppgifter ingår.

Kostnad
Vi tar ut 75kr för fika och kursmaterial när du har en bekräftad plats.


OBS! Meddela gärna eventuella allergier eller kostpreferenser i god tid innan kursen!

Platser och ansökan

Det är löpande antagning, så sök direkt. Max 15 deltagare. Anmälan är bindande. När du får en plats på kursen så bekräftar du platsen genom att betala 75kr med Swish. Numret får du när du blir antagen.

Hund
Hundar får stanna hemma eller leka på annat håll denna dagen :).


Kursansvarig
Kursen anordnas i ett samarbete mellan Rotad Permakultur i Vånga och Holma folkhögskola. Andreas Jonsson är ansvarig och leder kursen tillsammans med flera andra lärare under dagen.
Hör av dig om du har frågor: info@rotad.nu

Ansöker gör du här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *