På gång

Under 2018 kommer vi ha en hel del externa engagemang. Det betyder att det endast kommer bli ett fåtal öppna aktiviteter hos oss mot hösten. Följ oss här eller på Facebook för att se vad som händer.

Tidigare aktiviteter

Gräva dammar i Agroforestrysyfte

 

Dammarna är avgörande i den vattenhanterande designen. Tillsammans med de inplanterade träden ingår de i ett självvattnande och vattensamlande system i landskapet.

Ta ut konturlinjer i landskapet, och plantera

28 oktober 2017 Vi går igenom vattnets väg i landskapet och hur vi kan använda det för exempelvis dammar, växter och jordens regenerering.

Ta ut konturlinjer i landskapet, och plantera

28 oktober 2017 Vi går igenom vattnets väg i landskapet och hur vi kan använda det för exempelvis dammar, växter och jordens regenerering.

Självsota ett bostadshus

21 oktober 2017 Vi går igenom vad som krävs för att få göra detta själv, för att på så sätt slippa avgifter till sotaren.

Fröodling ur ett permakulturperspektiv

18 mars 2017 Vi går igenom teori och praktik för att säkra fröer. Vi håller till på Holma gård, Höör, i samarbete med Holma Folkhögskola, och Permakulturföreningen i Skåne.

Aktiviteter 2016

 

Vintertäckning

19 november 2016 Vi täcker det sista inför vintern och förbereder nyplanteringar inför invintring och dvala. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning.

Vinterförvara och planera kommande fröodling

12 november 2016 Vi gräver upp och förvarar rötter på rätt sätt. Det som ska fröodlas nästa säsong krukar vi, och vi planerar nya ytor för fröodling. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning.

Skörd av perenna rötter och sticklingar på perenn kål

29 oktober 2016 Vi flyttat datumet från 30:e till 29:e. Hör av er vid oklarheter. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning

Biokolproduktion för den egna gården

8 oktober 2016 Vi går igenom en enkel metod för att producera biokol för den egna gården. Lär mer om biokolets funktion, och var med och elda fram 50-150 liter biokol. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning

Alla kan sota

9 oktober 2016 Egensotning är möjligt för alla. Det krävs bara nödvändig kunskap och en beviljad ansökan. Med egensotning lär du känna ditt hus, och du sparar samtidigt en slant frö sotningskostnader. Vi går igenom de första stegen mot egensotning. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning

Svetskunskaper för den ohändige

25 september 2016 Med en svets förlänger du hållbarheten på dina redskap avsevärt. Denna workshop riktar sig till dig som aldrig svetsat förut, men som önskar lära de enklaste grunderna. Alla deltagare får svetsa. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning.

Vi sår in grödor i rotzon på befintligt avlopp

26 juli 2016 Vi tittar närmare på vilka växter som är lämpliga i en rotzon. I samarbete med Holma folkhögskolas Öppna folkbildning.

Nybygge av ytterligare ett avlopp

14 juli 2016 Nytt avloppssystem med rotzon anläggs

Ombygge av avlopp, anläggning av rotzon

27 juni 2016 Var med i anläggningen av rotzon i befintligt avloppssystem. Grundläggande genomgång av funktion och teori. I samarbete med Holma Folkhögskolas Öppna folkbildning.

Kontakta oss om du vill vara med: info@rotad.nu

Comments are closed.