Grundkurs i att ympa fruktträd 15/4 2023

Vi bjuder in för att lära grunderna i att ympa fruktträd och hur fruktträd vill ha det! 15/4 2023

Vi kör en heldags grundkurs i Vånga där vi går igenom hur fruktträd fungerar och vad de vill ha det för att börja trivas. Vi kikar på omgivning, placering, näringsbehov, val av växtmaterial och sort. Sen ympar vi fruktträd med metoder som alla klarar av.

Ansöker gör du här

Att ympa fruktträd behöver inte vara så knepigt. Under kursen går vi igenom några enkla metoder och tekniker som alla kan använda sig av för att ympa fram ett fruktträd som funkar för just dig. Vi fokuserar på grundstammar och växtmaterial som håller över tid. Alla får ympa.

Kursmaterial
Vi står för arbetsverktyg, ympmaterial och fika till självkostnadspris. Det betyder att du kommer kunna ympa olika träd av äpple och Prunus (plommon/körsbär/persika) och att du får betala för det du ympar och tar med dig hem. Självkostnadspris gäller på 45 kr/träd.

Du tar med
Egen matlåda, oömma kläder, lätta arbetshandskar. Alltid bra med en vattenflaska. Om du har egen ympkniv/sekatör eller eget växtmaterial, så ta gärna med detta. Du kommer med en önskan om att dela med dig av det du redan vet, önskan om att lära mer, och pepp över att träffa andra.

Kursmål
Efter avslutad kurs är målet att du känner till grunderna för val av trädplacering, val av grundstam och sort, samt har med dig en grundläggande förståelse för ympning av fruktträd.

Plats för kursen
Kursen hålls hos Rotad i Vånga permakulturgård utanför Vånga norr om Kristianstad. Adressen får du när du har fått din plats bekräftad. Vi kan hjälpa till att plocka upp folk i Arkelstorp om du kommer med buss.

Tid
Lördag 15/4 kl. 08-16, Lunch 12-13, pedagogiska efteruppgifter ingår.

Kostnader
Vi tar ut 75kr för fika och materialkostnader när du har en bekräftad plats. I detta ingår också ett träd som du ympar själv. Utöver detta betalar du sen självkostnadspris 45 kr/träd för växtmaterialet du använder.

Platser och ansökan
Det är löpande antagning, så sök direkt. Max 15 deltagare. Anmälan är bindande. När du får en plats på kursen så bekräftar du platsen genom att betala 75kr med Swish. Numret får du när du blir antagen.

Kursansvarig
Kursen anordnas i ett samarbete mellan Rotad Permakultur i Vånga och Holma folkhögskola.
Andreas Jonsson är ansvarig och leder kursen under dagen

Hör av dig om du har frågor: info@rotad.nu

Ansök här!

Comments are closed.