Rotad smyger igång

solros2Rotad i Vånga smyger igång så sakteliga.

Vi vill försöka bidra till den omställningsdiskussion som är viktig för vår gemensamma samhällsutveckling. Denna webbsida är tänkt att vara det digitala ansiktet i vårt kontinuerliga närmande mot småskalighet, hållbarhet och ett ökat samspel med hela vår omgivning. Du kommer här kunna följa en del av det som sker på plats i Vånga, något som vi hoppas ska bli en inspiration för andra att ta ytterligare steg för att rota sin tillvaro. Vi vill knyta mer hållbara band med omgivningen, men också med våra sociala kontakter och vår mat- och energiförsörjning. Vi vill helt enkelt att dessa sakerna ska hålla i längden.

Tanken är att sidan också kommer behandla hållbarhetsfrågor på alla plan, och samtidigt peka på svårigheten i frågan: Vad är hållbarhet?

Hur ser hållbarhet ut när det gäller odling, mat, energiförsörjning, ekologi, ekonomi, sociala kontakter, transporter m.m? Begreppet kretslopp blir helt avgörande i hela diskussionen, då hållbarhet bygger på att resultatet av en nyttjad resurs återförs i kretsloppet.

Det är knepiga och stora begrepp som kanske inte har slutliga svar. Undrar du mer om vad Rotad i Vånga är, om hur, och varför idén föddes? Läs mer Om Rotad och om vår Grundsyn.

Vill du följa oss? Kika in på sidan emellanåt, prenumerera på inläggsflödet här, eller besök oss på Facebook och Instagram. Glöm inte att delta i samtal, diskussioner och kommentarer. Detta görs i samspel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *